Irene van Dieten – Stichting Leergeld

Irene is bestuurslid en tevens coördinator bij Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg. Onder het motto ‘Alle kinderen mogen meedoen (want nu meedoen is straks meetellen!)’ stelt de Stichting kinderen in de leeftijd van 4 – 17 jaar in gezinnen met een minimum inkomen in onze gemeente in staat financieel deel te nemen aan zwemlessen, muzieklessen, lid te worden van een sportvereniging of scouting. Ook het verstrekken van computer of tablet of een fiets behoort tot de mogelijkheden.

Als coördinator is Irene van A tot Z verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden van de aanvragen. Door haar inzet loopt alles op kantoor op rolletjes. Ze zorgt dat de intermediairs op huisbezoek gaan bij de aanvragers. Irene legt de aanvragen met de adviezen van de intermediairs voor aan de beslissingscommissie van het bestuur, daarna verwerkt ze de conclusies in het administratieve systeem en in een brief aan de aanvragers. Ze draagt zorg voor de verdere inhoudelijke en financiële afhandeling van de aanvragen. In dit kader stuurt ze acht vrijwillige intermediairs  en drie vrijwillige administratief medewerksters aan. Door de inzet van Irene worden de aanvragen adequaat afgewikkeld en de kinderen, die daarvoor in aanmerking komen, blijven niet langs de kant staan, maar worden daadwerkelijk geholpen en kunnen actief aan de maatschappij deelnemen.

Irene voelt zich zeer betrokken bij het verwezenlijken van het doel van Leergeld Leidschendam-Voorburg. Ze houdt op een plezierige wijze contact met de aanvragers, de bestuursleden en de overige vrijwilligers. Ze signaleert ontwikkelingen die van belang zijn voor het bestuur, de gemeente  en Leergeld Nederland en speelt hier ook op in. Kortom:  de spin in het web, zonder wie de Stichting niet zo succesvol zou kunnen functioneren.

Aangedragen door: Roos Reichtert, bestuurslid Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.

www.leergeld.nl/leidschendamvoorburg