Jury Vliet Awards vrijwilligersprijzen

vlnr: Marianne Knijnenburg | Kim van Loon | Jurjen Oonk

Marianne Knijnenburg  | Lions Voorburg Prinses Marianne

“Vrijwilligers zijn in mijn ogen een sterke verbindende factor in onze maatschappij. Ik heb veel bewondering voor het vele werk dat de zo vele vrijwilligers verzetten. Ik ben Lion, samen de handen uit de mouwen steken bij projecten voor goede doelen vind ik geweldig om te doen en vormen mijn verbinding met het vrijwilligerswerk”.

Kim van Loon | zelfstandig ondernemer Verbinden Dat Loont

Zonder vrijwilligers zouden veel maatschappelijke organisaties en sportverenigingen niet kunnen bestaan. Zelf ben ik woonachtig in Voorburg en als vrijwilliger betrokken bij mijn eigen sportvereniging en die van mijn kinderen.

Tevens werk ik aan projecten in onze gemeente en in de regio, waarbij ik steeds meer ervaar dat een bijdrage als vrijwilliger in je werk, bij de sport of eigenlijk gewoon in de maatschappij steeds essentiëler is. Vrijwilligers en sporters verbinden, dat past bij mij want dat is al jaren lang de rode draad in mijn leven en werk. Ik kijk uit naar mijn rol als nieuw jurylid bij de Vliet Awards!

Jurjen Oonk | Vlietwensen

Vlietwensen financiert initiatieven van inwoners van Leidschendam-Voorburg en Stompwijk die bijdragen aan de sociale cohesie, ” Voor burgers door burgers”. De vrijwilligers in onze gemeente maken het verschil. Hun inzet is van groot belang voor de leefbaarheid in onze gemeente. Tevens ben ik voorzitter van Tennis Vereniging Residentie op Park Vreugd & Rust.

Jury Vliet Awards sportprijzen

vlnr: Henry Steffens | Alexander Wagener | Edwin van de Graaf

Alexander Wagener

“Ik schrijf en fotografeer voor Het Krantje met oog voor het verrassende, het aparte, en vanuit human interest! Ondanks de hoge mate van herkenbaarheid en herhaling, maak ik in de sport wekelijks aparte dingen mee. Er gebeurt altijd wat. Al moet ik voor die kleine maar verrassende voorvalletjes, situaties en gebeurtenissen wel mijn ogen en oren goed de kost geven.

Lees verder

Ik schrijf de dingen op zoals ze zijn, maar zal ze nooit uit hun context halen, en ik probeer verder te kijken dan de uitslag. Daar valt meer dan genoeg te zien en te beleven. Het verhaal achter de sporter boeit me.

Inmiddels woon ik al heel lang in Honselersdijk, maar ik ben een geboren en getogen Leidschendammer. Zat er op het Veurs College, (zaal)voetbalde er bij SEV en Gymnova, floot er mijn (zaal)voetbalwedstrijden, vlagde er bij SEV 1, en maakte er sportradio bij Midvliet FM, waar ik sinds 2018 gelukkig weer terug ben. Ik merkte dat ik grote behoefte had aan voeling met mijn thuisgrond. Dat ik ieder jaar weer voor de jury gevraagd wordt vind ik ontzettend leuk. Ik voel me het wandelend werkgeheugen van de sport in mijn eigen stad. Bedankt voor de uitnodiging!

Edwin van de Graaf

Ik ben Edwin van de Graaf, 37 jaar oud en ben geboren in Leidschendam en opgegroeid in Voorburg. Samen met mijn vrouw Pauline, heb ik een zoontje Milan van vijf en een dochtertje Phileine van bijna twee. Naast mijn werk als betaald voetbalscheidsrechter geef ik als docent van de KNVB-academie scheidsrechtersopleidingen voor beginnende en gevorderde scheidsrechters.

Lees verder
Mijn verbinding met sport:
Mijn sportcarrière is begonnen bij voetbalvereniging DEVJO. Daar floot ik, voordat ik zelf moest spelen, wedstrijdjes bij de pupillen. Sinds 2010 ben ik scheidsrechter in het betaald voetbal. Daar fluit ik wedstrijden in de Keukenkampioen Divisie en in de Eredivisie. Daarnaast ben ik regelmatig videoscheidsrechter in het replay-centrum in Zeist.

De reden dat ik in de jury zit:
Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor de sportprestaties van alle sporters binnen de gemeente. Deze verkiezing is een mooi middel om de sporters in het zonnetje te zetten en de aandacht te geven die ze verdienen. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in sporten die normaal gesproken wat minder aandacht krijgen in de landelijke en lokale media.
Mijn doel voor de sportprijs:
In 2016 mocht ik zelf de sportprijs in ontvangst nemen. Ik vond het leuk dat er aandacht werd gegeven aan de verschillende sportprestaties tijdens een leuke en veelzijdige avond. Mijn doel voor de sportprijs is dan ook om nog meer aandacht te geven aan de verschillende sporten en sporters.
Naar de sporters in Leidschendam-Voorburg draag ik uit:
Sport en beweeg met plezier; op welk niveau dan ook. Op het moment dat je iets met plezier doet dan kost het geen moeite, het levert juist energie op. Dus ga ervoor, wees sportief en kies een sport waar jij blij van wordt!

Henry Steffens

Ik ben Henry Steffens, 57 jaar en geboren in Den Haag, opgegroeid in Voorburg en nu woonachtig in Leidschenveen Den Haag. Begin 2022 verhuizen wij naar Nootdorp dichtbij onze kinderen die ook in Pijnacker-Nootdorp wonen. Ik ben getrouwd met Marina en samen hebben wij een fantastisch gezin met 3 kinderen, schoonzoon en 2 schoondochters en 4 heerlijke kleinkinderen.

Lees verder

Naast mijn werk voor het UWV Werkbedrijf, alwaar ik per 01 januari manager word van het Leerwerkloket Haaglanden, verricht ik nog diverse (vrijwillige) nevenwerkzaamheden en ben ik als vrijwilliger in uiteenlopende functies actief voor RKAVV waarvan 7 jaar als voorzitter. Binnenkort ronden we de gehele renovatie van onze kantine en het buurthuis van de toekomst af, waarvan ik de afgelopen 4 jaar projectleider was. Ik vertegenwoordig RKAVV binnen de LBC, ben coördinator van een kantineploeg en heb zitting in de sponsorcommissie. Bij de thuis- en uitwedstrijden van ons vlaggenschip ben ik altijd trouw supporter en vertegenwoordig ik mede de club.

Mijn verbinding met sport:

Ik heb zelf jarenlang gevoetbald, zowel op het veld als in de zaal. Dit begon bij DEVJO gevolgd door de Marine. Toen mijn zoon Robin ging voetballen bij RKAVV (nu aanvoerder RKAVV 1) ben ik hier ook gaan voetballen. Alhoewel ik een aardig balletje kon trappen was ik niet echt een supertalent en heb mijn maatschappelijke carrière en studie altijd voorrang gegeven.
Sporten en bewegen is belangrijk. Het verenigingsleven geeft in de opvoeding van kinderen echt iets mee in hun ontwikkeling. Ik vind dat sport voor iedereen, uit alle lagen van de maatschappij, toegankelijk moet zijn.

De reden dat ik in de jury zit:

In 2014 ben ik door de gemeente gevraagd om zitting te nemen in de kopgroep ‘sport en bewegen’. In deze kopgroep zitten uiteenlopende bestuurders van sportverenigingen, onderwijs en maatschappelijke organisaties, welke samen met o.a. beleidsbepalers van de gemeente vorm, inhoud en ontwikkeling hebben gegeven aan een nieuwe sportvisie. Ik heb mij er altijd hard voor gemaakt dat de sportprijs weer in ere hersteld werd. Een gemeente moet trots zijn op al haar sporters en deze jaarlijks eren voor (hun) behaalde prestaties. Het lag dan ook enigszins voor de hand dat ik in 2016 werd gevraagd als jurylid.

Mijn doel voor de sportprijs:

Sport verbroederd en verbind! Je presteert, support en inspireert elkaar waarbij het plezier altijd voorop staat, ongeacht het niveau. Binnen een vereniging is vaak een sociale en maatschappelijke cohesie wat kan helpen bij het vinden van werk of een opleiding, maar ook bij het tegengaan van eenzaamheid. Er worden vaak duurzame vriendschappen gesloten. Daarom is sporten is belangrijk.
Naar de sporters in Leidschendam-Voorburg draag ik uit:
Kies een sport uit welke je leuk vindt en heb vooral veel plezier. Blijf altijd sportief en heb respect voor elkaar. Zonder normen en waarden geen gezond sportklimaat. Om te kunnen sporten zijn (veel) vrijwilligers nodig. Zonder vrijwilligers geen sportverenigingen! Kijk eens of je naast het sporten een taak kunt doen, alleen of samen met je team. Mijn ervaring is dat dit echt leuk en erg leerzaam is!