Edwin van de Graaf


Kort stukje over mijzelf:
Ik ben Edwin van de Graaf, 36 jaar oud en ben geboren in Leidschendam en opgegroeid in Voorburg. Samen met mijn vrouw Pauline, heb ik een zoontje Milan van vijf en een dochtertje Phileine van bijna twee. Naast mijn werk als betaald voetbalscheidsrechter geef ik als docent van de KNVB-academie scheidsrechtersopleidingen voor beginnende en gevorderde scheidsrechters.

Mijn verbinding met sport:
Mijn sportcarrière is begonnen bij voetbalvereniging DEVJO. Daar floot ik, voordat ik zelf moest spelen, wedstrijdjes bij de pupillen. Sinds 2010 ben ik scheidsrechter in het betaald voetbal. Daar fluit ik wedstrijden in de Keukenkampioen Divisie en in de Eredivisie. Daarnaast ben ik regelmatig videoscheidsrechter in het replay-centrum in Zeist.

De reden dat ik in de jury zit:

Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor de sportprestaties van alle sporters binnen de gemeente. Deze verkiezing is een mooi middel om de sporters in het zonnetje te zetten en de aandacht te geven die ze verdienen. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in sporten die normaal gesproken wat minder aandacht krijgen in de landelijke en lokale media.

Mijn doel voor de sportprijs:
In 2016 mocht ik zelf de sportprijs in ontvangst nemen. Ik vond het leuk dat er aandacht werd gegeven aan de verschillende sportprestaties tijdens een leuke en veelzijdige avond. Mijn doel voor de sportprijs is dan ook om nog meer aandacht te geven aan de verschillende sporten en sporters.

Naar de sporters in Leidschendam Voorburg draag ik uit:
Sport en beweeg met plezier; op welk niveau dan ook. Op het moment dat je iets met plezier doet dan kost het geen moeite, het levert juist energie op. Dus ga ervoor, wees sportief en kies een sport waar jij blij van wordt!