De Sportprijzen zijn onderverdeeld in drie categorieën:

  • Sporter van het jaar
  • Sporttalent van het jaar
  • Sportteam van het jaar

Sporter van het jaar

Koen Bijen | Hockey

Behaalde prestatie 2019:

Handhaving Hoofdklasse Heren hockey met daarin grote rol met 2 goals in de derby.

Brons op het EK in Valencia met Jong Oranje.

Waarom zou je op mijn stemmen:

Omdat hockey een grote sport is met daarin een hoge moeilijkheidsgraad. Het is heel technisch waardoor het op het hoogste niveau op uit komen nog lastiger maakt. En omdat ik een Internationale prijs heb gewonnen op een EK met veel assists en een paar goals. Met KZ zijn we in de hoofdklasse gebleven met de derby tegen hdm waar ik op hdm 2 goals maakte en 2-1 gewonnen hebben.

Jeffrey de Zwaan | Darten

Jeffrey de Zwaan (22 jaar) is professioneel darter. In 2018 haalde hij driemaal de finale van een Pro Tour-toernooi. Afgelopen jaar (2018) won hij zijn allereerste PDC-rankingtoernooi. Daarnaast liet Jeffrey ook tijdens de televisietoernooien van zich spreken. Zowel bij de UK Open als de World Matchplay wist hij de huidige wereldkampioen Michael van Gerwen te verslaan.
In het najaar van 2018 was ‘The Black Cobra’ veelvuldig op TV te zien. Jeffrey haalde de World Grand Prix en de Players Championship Finals. Tijdens WK Darts werd hij nipt in de tweede ronde uitgeschakeld door de toenmalige wereldkampioen Rob Cross.

Bron: Lawrence Lustig/PDC & PDC Europe

Lisa Wijngaart | Taekwondo

Hoi! Ik ben Lisa van der Wijngaart, ik ben 18 jaar oud en doe nu ongeveer 10 jaar aan de sport taekwondo bij sportschool Tim Kool. Mijn doel was sinds dag 1 “wereld kampioen” worden. Dit is mij na hard werken in 2019 gelukt!

Behaalde prestaties 2019:

  • goud Wereldkampioenschappen, Inzell Duitsland
  • brons team sparren wereldkampioenschappen, Inzell Duitsland
  • goud, Holland Cup 2019
  • Overall sparring champion, Holland Cup 2019
  • goud point fight, Holland Open
  • goud light contact, Holland Open
  • goud kick light, Holland Open

Waarom zou je op mijn stemmen:

Vind jij ook dat ik de titel “beste sporter van het jaar 2019” verdien, na hard werken voor mijn presentaties, stem dan op mij.

Sporttalent van het jaar

Tobias Nota | Rugby & Cricket

Ik ben Tobias Nota ik ben vijftien jaar oud en speel rugby (Voorburgse Rugby Club) en cricket (Voorburg Cricket Club). Dit jaar ben ik met geselecteerd voor het nederlands u17 cricket team. Ook ben ik dit jaar geselecteerd voor het Nederlands u16 rugby team, en heb ik mijn eerste interland gespeeld tegen België. Ik kreeg veel complimenten van mijn coaches en teamgenoten en was erg blij met mijn prestatie.

Waarom zou je op mij stemmen:

Ik zou het heel erg waarderen als U op mij stemt. De reden hiervoor is omdat ik dubbel international ben en ik wil de sporten die ik doe helpen om groter te laten worden in nederland, en dat meer kinderen en ook volwassenen de sporten gaan spelen. Dus stem nu op mij!

Deau den Turk | Voetbal

Behaalde prestaties 2019:

Ik speelde in de jo15-1 bij RKAVV in de Hoofdklasse.
Ik ben geselecteerd voor de KNVB landelijk onder 14. Hier speel ik op nummer 4 en ik was aanvoerder van dit team. Omdat ik zo goed presteerde, mocht ik aansluiten bij nationaal onder 15 omdat ze daar een geblesseerde hadden.
Ik heb meegedaan aan 2 interlandperiodes waarin 4 wedstrijden werden gespeeld. Ik heb toen mijn officiële debuut gemaakt in het Nederlands elftal tegen de VS en sta nu ook op de officiële knvb site.

Waarom zou je op mij stemmen:

Ik heb een doel en dat is betaald voetbalster worden. Ik heb er alles voor over. Let op mijn voeding, doe iedere dag core stability oefeningen en geef mij altijd 100% op de training.
Dit seizoen ben ik door Forum Sport gevraagd om de overstap te maken van RKAVV naar Forum Sport. Dat heb ik gedaan.
Ik wil beter worden en zo lang als het kan bij de jongens blijven voetballen en daarna de overstap maken naar misschien Ajax en daarna naar het buitenland en natuurlijk in het echte Nederlands elftal staan.
Uitgroeien van Welp naar Leeuwin. De titel talent van het jaar is een prachtige prijs om te winnen. Ik heb er al veel voor gedaan en voor moeten laten. Deau speelt al vanaf haar vierde als enig meisje tussen de jongens in de hoogste elftallen.

Danielle Mulder en Esther Jol | Handbal

Behaalde prestaties 2019:

Esther en Daniëlle begonnen 2019 met de intensieve Jonge Scheidsrechters Opleiding en het BS3-koppeldiploma waarmee ze officieel bondsscheidsrechter werden. Tegelijkertijd gingen zij op een steeds hoger, landelijk niveau fluiten in de Dames A-jeugddivisie en af en toe bij de Dames Senioren. Mijlpaal van 2019 was het fluiten van de finale op het Nederlands Kampioenschap C-jeugd. Bovendien reisde het duo naar Zweden voor de Partille Cup, het grootste internationale toernooi van de wereld.

Waarom zou je op ons stemmen:

‘Scheidsrechter zijn is niet altijd even makkelijk. Je hebt een leidende rol, dus je moet sterk in je schoenen staan en tegen kritiek kunnen. We zijn nog erg jong en fluiten vooral spelers die ouder zijn dan wij. In 2019 hebben we grote stappen gezet door goed te kijken naar onze leermomenten per wedstrijd. Het fluiten op hoger niveau heeft onze ontwikkeling versneld. We zijn ambitieus en hopen nog veel hoger op te klimmen als scheidsrechterskoppel, liefst naar internationaal niveau.’

Jelsie van Ruijven

Behaalde prestaties 2019:
Op de twee Nederlandse Jeugd en Junioren kampioenschappen won ik 10x goud, 3x zilver en 4x brons en 2x het medailleklassement.
Afgelopen december heb ik op het NJJK lang bad wederom 5x goud behaald en daarnaast nog zilver  en brons!

Op beide NJJK’s heb ik het medailleklassement gewonnen en werd daarmee uitgeroepen als beste zwemster van mijn leeftijdscategorie.De KNZB heeft mij in 2019 een plaats gegeven bij het regionale trainingscentrum omdat de KNZB in mij een talent zien waar ze graag mee aan de slag willen.

Waarom zou je op mij stemmen:

De KNSB ziet in mij een groot talent door mij een plek te geven in het regionale trainingscentrum.
Het was bijzonder dat ik ondanks mijn ziekte bleef geloven in goede prestaties. Deze tegenslag (2 mnd) heeft mij mentaal sterker gemaakt en nu ben ik klaar om in 2020 limieten te zwemmen voor de Europese jeugdkampioenschappen in juli 2020.

 

Sportteam van het jaar

van Velsen Rally | Autorally

Behaalde prestaties 2019:

Het Van Velsen Rally Sport team heeft in 2019 twee offroad rally’s gereden in het truckklassement.
Onze eerste rally was de Africa Eco Race; de zwaarste rally in Afrika. Na 11 etappes (waarvan we de laatste etappe met overmacht hebben gewonnen) zijn we uiteindelijk als 4e geëindigd.
De tweede rally was de Morocco Desert Challenge. Hier hadden we onderweg wat tegenslag maar desondanks zijn we toch nog 17e geworden.

Waarom zou je op ons stemmen:

Een rally is een uitputtingsslag voor zowel mens als machine. Om een rally goed te doorstaan is het van belang dat het hele team als een geoliede machine functioneert. Het hele jaar zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de komende rally. Als je je dan beseft dat onze 11 jaar oude rallytruck nog prima mee kan komen in een klassement vol moderne trucks, voorzien zijn van de huidige techniek, kunnen wij daar alleen maar heel trots op zijn.

Junioren van de Voorburgse Rugby-Club (14 t/m 16 jaar)

Behaalde prestaties 2019:

De Junioren zijn een bijzonder hechte vriendengroep. Dit gemengde rugbyteam van jongens en 1 ‘one of the guys’ meisje hebben een uitzonderlijke teamspirit en een duidelijke ‘we geven niet op’-mentaliteit. Ondanks een constante onderbezetting op het veld was de inzet altijd 100% tijdens trainingen en wedstrijden. Dankzij het harde werken en de goede samenwerking onderling werden de Junioren eerst winnaar van de regionale Shield-poule en veroverde zij daarna de landskampioentitel!

Waarom zou je op ons stemmen:

De Junioren hadden vorig seizoen geen makkelijke start. Afscheid nemen van je coach, het onverwachte vertrek van spelers en veel geblesseerden met een consequente onderbezetting op het veld tot gevolg. Degradatie was onafwendbaar. Toch bleef het moraal hoog, stond het spelplezier voorop en was de teamspirit uitzonderlijk. Niet zeuren, maar elkaar steunen en … doorgaan. De nieuwe coach daagde ze uit met een nieuwe spelstrategie en extra trainingen waardoor deze bijzondere vriendengroep de landskampioentitel in de Shield-poule wonnen. Een indrukwekkende prestatie.

RKAVV 2 | Voetbal

Behaalde prestatie 2019:

Kampioen reserve hoofdklasse. Hoger niveau is er niet voor reserve elftallen.

Waarom zou je op ons stemmen:

Omdat deze jonge groep een fantastische prestatie van formaat heeft geleverd. Als team op het hoogste niveau van reserve elftallen de titel binnen halen. Als kers op de taart mogen spelen voor het nationaal kampioenschap en daarin helaas in de 93e minuut uitgeschakeld. Prestatie van formaat en echt als team binnengehaald.

Cartouche H1 | Hockey

Behaalde prestatie 2019:

In het seizoen 2018-2019 wisten wij ons via een 3e plek in de Promotieklasse te kwalificeren voor het spelen van promotiewedstrijden voor het hoogste niveau in Nederland; de Hoofdklasse. Daarmee hielden we gerenommeerde clubs als Schaerweijde, Laren en Push achter ons.
In een best-of-three format namen we het op tegen hockeyclub Tilburg, dat 10e was geworden in de Hoofdklasse.
Nadat we de eerste wedstrijd thuis verloren wisten we er in Tilburg, na het winnen van shoot outs, een 3e en beslissende wedstrijd uit te slepen.
Voor ongeveer 2.000 mensen trokken we helaas met 1-2 aan het kortste eind, waardoor onze droom om te promoveren uiteen spatte.

Waarom zou je op ons stemmen:

Cartouche heren 1 bestaat uit een unieke groep spelers en staf. Waarin hard werken gecombineerd wordt met voldoende ruimte voor ontspanning en er voor iedereen die helpt het team beter te maken een plek is.
Afgelopen seizoen resulteerde dat in de hoogste eindklassering in de geschiedenis van VMHC Cartouche, met als beloning het spelen van de promotiewedstrijden.
Dat harde werken en die ontspanning proberen we wekelijks op het veld uit te stralen. Niet in de laatste plaats om de aanwezige jeugd te enthousiasmeren. En dat is de reden dat er veel publiek (ook wel de ‘Cartouligans’ genoemd) op onze wedstrijden af komt. Met als hoogtepunt de uitzinnige sfeer tijdens de eerder genoemde promotiewedstrijden.

VCC U 13 | Cricket

Behaalde prestatie 2019:

VCC U13 is een team dat voor een groot deel al sinds de U7 bij elkaar is. Het team rtijgt kampioenschappen aaneen. Hoewel de helft van dit team ook dit jaar nog in de U11 mocht spelen (en daar voor de 3e keer op rij landskampioen werd), blazen de jongens en 1 meisje ook in de U13 hun partijtje mee. Voor de tweede keer op rij werd het landskampioenschap binnengehaald.

Waarom zou je op ons stemmen:

Het team levert maar liefst acht internationals (7 jongens en 1 meisje)