De Sportprijzen zijn onderverdeeld in drie categorieën:

  • Sporter van het jaar
  • Sporttalent van het jaar
  • Sportteam van het jaar
  • Onbeperkte topper

Sporter van het jaar

Luca Cantineau | Scheidsrechter betaald voetbal

De Voorburger Luca Cantineau voetbalde kortstondig bij Forum Sport als keeper, maar besloot op jonge leeftijd al te gaan fluiten. Hij floot op 5 oktober 2018 zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal; Jong Ajax-Telstar (3-0). Door het weekblad Voetbal International (VI) werd hij in het seizoen 2019-2020 tot beste scheidsrechter van de Keuken Kampioen (1e) Divisie uitgeroepen. Volgens de VI-kennisjury behaalde Cantineau het hoogste gemiddelde cijfer per wedstrijd.

Babette van den Esker | HSV Catch (softbal)

Babette van den Esker (18 jaar) softbalt sinds haar vijfde. Het softballen is haar met de paplepel ingegoten. Sinds 2015 is Babette geselecteerd voor het regionale selectie-team en voor het provinciale Little League team. Haar posities zijn pitcher, outfielder en eerstehonk.
Inmiddels heeft ze al flink wat bereikt. Naast het Nederlands Kampioenschap 1 klasse met haar team bij HSV Catch in 2020, heeft ze met het Little League team drie Nationale Kampioenschappen en twee Europese Kampioenschappen gewonnen. Met de winst van het Europees Kampioenschap heeft ze tweemaal een ticket voor deelname aan de World Series in de United States verdiend. Naast deze teamprestaties heeft Babette ook meerdere individuele prijzen gewonnen, bij binnenlandse maar ook bij een aantal internationale toernooien. Dit zijn prijzen voor MVP (Most
Valuable Player) en Best Pitcher van het toernooi.
Door haar presentaties afgelopen seizoen in dames 1 van HSV Catch is zij nu benaderd door Hoofddorp Pioniers om hoofdklasse te gaan spelen.

Sporttalent van het jaar

Chevelle Fransen | Judo

Ik ben Chevelle, 17 jaar en woon al mijn hele leven in Leidschendam. Sport is mijn grootste hobby en eigenlijk mijn hele leven. Al vanaf dat ik 3,5 jaar oud ben doe ik aan judo en vanaf latere leeftijd ook aan kickboksen, MMA en Sambo (een Russische vechtsport). Naast dat ik deze sporten zelf beoefen, volg ik een sportopleiding in Delft om straks ook gehandicapte kinderen te met net zoveel plezier kunnen laten sporten.

Eerder al heb ik Nederland vertegenwoordigd op het WK Sambo in Servië. Daar mocht ik de bronzen medaille mee naar huis nemen. Begin 2020 mocht ik de medaille voor de 1e plek van het NK Sambo Youth in ontvangst nemen. Eind 2020 mocht ik vanwege alle maatregelen niet naar het buitenland, anders had ik daar met liefde nogmaals meegedaan.

Lees verder

In januari 2020 heb ik in België wel succesvol aan een groot judotoernooi meegedaan, daar mocht ik twee prijzen mee naar huis nemen. Voor newaza was ik ingedeeld bij de senioren die niet alleen veel ouder waren dan ik maar ook veel zwaarder, tochben ik daar zelfs 1e geworden.

Op het Zuid Hollands kampioenschap judo werd ik 2e en op het NK judo -18 viel ik met de 5e plek (van meer dan 30 deelnemers) helaas net naast het podium. Helaas kwam aan de toernooien in 2020 snel een eind door al de maatregelen maar tijdens deze maatregelen houd ik het sporten thuis en buiten vol om in 2021 weer te kunnen knallen.

Bibienne Ankerman | HSV Catch (softbal)

Bibienne Ankerman, is met haar 15 jaar al een zeer ervaren softbalster en topsportster. Zij was pas 4 jaar oud toen zij voor het eerst het veld van HSV Catch op huppelde. In 2017 en 2019 werd zij Nederlands kampioen Little Leaque en kwalificeerde zij zich daardoor ook voor het EK, waar zij tweemaal een 3e plaats behaalde. In 2019 werd zij landskampioen met het aspiranten team van Storks.
Naast haar drukke studie, 3e jaars ’s Gravendreef college in Leidschendam, is Bibienne geselecteerd voor het Nederlands team U15. Afgelopen seizoen pakte zij de landstitel met de junioren 1e klasse dubbels. Op dit moment traint zij aan de Eva Voortman academy.

Lees verder

Deze jonge dame leeft voor haar sport, hoopt dat Corona snel verdwijnt en dat de competitie en trainingen snel hervat kunnen warden.
Bibi hoopt dit jaar het EK Little Leaque te winnen dat haar een ticket geeft naar het WK Deleware USA.

Senna v. Montfort | HSV Catch (softbal)

Genomineerd als sporttalent van het rare Coronajaar, een mooie bekroning van een jaar vol hoogtepunten. Na een winter van hard trainen werd Senna opgenomen in de voorselectie van het Nederlands U15 team. Helaas ging dat hele traject in verband met Corona niet door. Gelukkig kon er wel gesoftbald worden met haar team bij HSV Catch. Met hard werken en teamspirit was Senna afgelopen jaar als pitcher belangrijk, maar ook aan slag was zij een vaste waarde voor het team.

Tijdens het seizoen mocht Senna debuteren bij Catch dames 1 in de 1e klasse landelijk en ook dat deed zij niet onverdienstelijk. In september 2020 is Senna geselecteerd voor het regionaal topsport centrum softball Zuid-West Nederland en in oktober werd zij met haar team Nederlands kampioen.

Lees verder

In de seizoenen voor 2020 kwam Senna ieder jaar uit in het team van South West Thunders voor de Little League, waarmee zij ook twee keer uitkwam op het EK Little League. Helaas ging ook dat toernooi afgelopen seizoen niet door. Passie voor de sport, maar vooral spelplezier hebben Senna gebracht waar zij nu is.

Sportteam van het jaar

HSV Catch Softbal Junioren 1

De ingrediënten voor een succesvol team: 12 meiden, 2 coaches, ambitie, spelplezier, betrokken ouders, samen 1 team! Dit resulteert in het geval van Catch junioren softball 1 in een ambitieus en gezellig team met jonge meiden die voor elkaar door het vuur gaan. Al een aantal jaar laten zij, in min of meer dezelfde samenstelling, topsoftbal zien op het veld op Sportpark Westvliet en de velden die zij bezoeken in het hele land (en soms zelfs daarbuiten). Het afgelopen seizoen werd uiteindelijk afgesloten met het Nederlands kampioenschap in de hoogste landelijke junioren klasse.

Lees verder

De lol en passie die de meiden en hun coaches hebben op het veld brengen zij over op iedereen die bij het team betrokken is. Het is dan ook steevast druk op de tribunes achter de backstop. Nieuwsgierig geworden naar dit jonge topteam? Kom dan eens langs op het veld van HSV Catch op Sportpark Westvliet!

#HSVCatch #softball #playball #havingfunwithsoftballfriends

Voorburg Cricket Club (VCC)

“VCC groeit en bloeit. We stoppen veel energie in het uitdragen van onze kernwaarden (4xB: Bijbehorend (inclusive in het Engels), Betrokken, Bevlogen, Betrouwbaar) en krijgen daar veel voor terug van onze leden. Zo krijgen we bijna moeiteloos 60 vrijwilligers op de been als we de T20 finale mogen organiseren (op 5 september vorig jaar). Momenteel nemen er maar liefst 20 leden deel aan de instapcoachingscursus van de KNCB, waardoor ze nu dus maar een in-club training organiseren. Dat zijn zaken om trots op te zijn. Velen voelen zich lid van een club waar iedereen welkom is, maar waar iedereen ook snapt dat lid zijn rechten met zich meebrengt, maar ook plichten. En die positiviteit straalt uit en zingt rond. Gecombineerd met onze prachtige accommodatie leidt dat er toe dat we nog steeds groeien, we hebben inmiddels zo’n 250 leden en zijn in alle jongens, meisjes, heren en damescompetities vertegenwoordigd. Onze jeugdopleiding is wereldberoemd in Nederland 😉: we zijn al jaren hofleverancier van de Nederlandse jeugdelftallen met zo’n 20 jeugdleden die zich jeugdinternational mogen noemen en zowel in het grote Oranje bij de mannen als bij de dames hebben we drie VCC leden die de vaderlandse eer hoog houden.

Lees verder
We zijn druk bezig met het realiseren van een overkapping van onze indoornetten, zodat we 365 dagen per jaar cricket kunnen spelen en kijken met een schuin oog naar uitbreiding van ons graswicket. We willen kortom graag vooruit!

2020 was een bijzonder jaar, maar omdat cricket een zomersport is, hebben we toch nog een heel fatsoenlijk seizoen kunnen spelen. We hebben twee interne competities gespeeld, alvorens we in juli alsnog aan een echte competitie begonnen. Voor ons eerste team werd dat eenhalve competitie in de Topklasse (de eredvisie), waarin inderdaad weinig overseas mee konden doen. Gelukkig hebben we voldoende getalenteerde jeugd, waardoor we niet zelden met 8-9 jongens speelden die ook bij ons in de U9 hebben gespeeld. Ze hebben een fantastische prestatie geleverd door als 3e te eindigen.”

Badmintonclub Voorburg Team 1

Badmintonclub Voorburg team 1. Het team bestond afgelopen jaar uit 3 heren en 2 dames. Het team speelt in de landelijke badmintoncompetitie. Met het team worden in totaal 8 wedstrijden gespeeld.
Teamleden: Tom Koomen, Bram Koomen, Harold de Wit, Anita van der Zeeuw en Gea Smit.

Voor het eerst in ruim 20 jaar is het eerste team van Badmintonclub Voorburg kampioen geworden in de 4e divisie en daarmee gepromoveerd naar de landelijke 3e divisie. De voorlaatste wedstrijd werden zij al ongeslagen kampioen. Een prestatie van formaat!

Onbeperkte topper

Angelo Smit

Angelo werkt fulltime voor een (banket)bakker in Den Haag. Dagelijks fietst hij van Leidschendam naar Den Haag centrum, naar zijn werk. Angelo vertrekt rond 06.00 uur vanuit huis en is rond 14.30 uur thuis, ook in de weekenden. Angelo onderneemt met één van zijn collega’s voor de lockdown leuke dingen zoals naar de bioscoop gaan, koffie drinken in het centrum van Den Haag, of gewoon een gezellige praatje buiten de werktijden. Door de 1e lockdown vielen de spontane uitjes weg en Angelo merkt dat sindsdien het steeds moeilijk wordt. Angelo mist een gezellige praatje en uitjes buiten de werktijden, hij hoopt dat hij meer vriendschappen kan krijgen zodra hij bij SEV kan komen trainen. De beweegcoach heeft als alternatief een betaalbaar personal trainer aangeboden, zodat Angelo daadwerkelijk zich mentaal en fysiek kan voorbereiden op de trainingen bij SEV. Angelo blijkt een goede keeper te zijn, heeft zijn huidige bootcamp/fitness trainer verteld. Angelo traint wekelijks met zijn personal trainer Andrea Jansen, bemiddeld via de beweegcoach. Weer of geen weer, Angelo en Andrea trainen buiten!