Het is niet meer mogelijk om uw stem uit te brengen

 

De Vliet Awards sportprijzen zijn onderverdeeld in vier categorieën:

  • Sporter van het jaar
  • Sporttalent van het jaar
  • Sportteam van het jaar
  • Onbeperkte topper

Sporter van het jaar

Elise de Ruyter

Hoi! Ik ben Elise de Ruyter, 22 jaar en ik woon al mijn hele leven in Leidschendam. Op mijn achtste ben ik op de Vlietlanden begonnen met zeilen, en sindsdien ben ik niet meer gestopt. Inmiddels vaar ik een aantal jaar in de 49erFX, de boot waar de vrouwen in varen op de Olympische Spelen. Het is een zogenaamde high performance boot, die bijna even snel als de wind kan en waar de zeilers aan een trapeze naast de boot hangen. Op deze boot ben ik de bemanning en zorg ik voor de snelheid van de boot, dat de zeilen goed staan afgesteld en dat de boot constant in balans is. Na een aantal jaar wedstrijden te varen in het jeugdcircuit, was afgelopen jaar het eerste jaar waarin ik volledig mocht meedraaien in het senioren circuit.

Lees verder

Het hoogtepunt van het seizoen bereikte ik in het najaar, toen ik met een nieuwe stuurvrouw, Odile van Aanholt, ging varen. Na een korte trainingsperiode werden wij in Thessaloniki, in Griekenland, Europees kampioen in deze klasse! Twee maanden later mochten we naar het WK, dat in Oman werd gevaren. Dit was een spannend evenement, waar wij de strijd aan gingen met wereldtoppers uit Brazilie en Noorwegen. Tot onze grote blijdschap wisten we dit evenement ook te winnen, 49erFX Europees & Wereldkampioen 2021 dus!

Coen van Bunge

Ik ben Coen van Bunge (40 jaar oud) en ben hockeyscheidsrechter. Sinds 2008 ben ik actief als internationaal scheidsrechter en reis ik regelmatig de wereld over om wedstrijden te fluiten. Het afgelopen jaar is heel erg mooi jaar geweest voor mij. Zo ben ik namelijk voor de tweede keer actief geweest op de Olympische Spelen. Na de Spelen van Rio in 2016 mocht ik in 2021 fluiten op de Olympische Spelen in Tokyo.
Naast alle geldende coronamaatregelen waren deze Spelen op een andere positieve manier bijzonder geworden. Zo mocht ik namelijk de finale leiden tussen België en Australië. Voor het eerst in 41 jaar stond de Olympische mannenfinale onder leiding van een Nederlandse scheidsrechter en daar ben ik erg trots op.

Lees verder
Daarnaast was ik in 2021 ook actief op de Euro Hockey League waar ik voor de tweede keer de finale mocht begeleiden. Ook dit is voor een Nederlandse scheidsrechter een unieke prestatie.
Mijn ‘fluitroots’ liggen op de velden van Cartouche waar ik mijn hockey carrière ben begonnen die langzaamaan is doorontwikkeld in een échte fluit carrière. Naast het zelf fluiten deel ik mijn kennis en enthousiasme met de volgende generatie jonge scheidsrechters die dezelfde droom hebben als ik had.

Babette de Leede

Ik ben Babette de Leede, 22 jaar, en ik speel cricket voor mijn club VCC (in dames 1 en heren 2) en voor het Nederlands vrouwenelftal. Met VCC heren 2 speel ik als enige meisje op het derde-hoogste niveau van Nederland. Met ons damesteam zijn we voor het eerst in de geschiedenis landskampioen geworden in de 40 over competitie. Met mijn gemiddelde van 69 runs en mijn scores van 97 en 81 tegen de vorige landskampioen heb ik een belangrijk aandeel gehad in het succes.
Ook met het Nederlands elftal heb ik een succesvol jaar gehad. Ik ben tot vice-captain benoemd, en in juli scoorde ik 62 runs (not out) uit slechts 35 ballen waardoor Nederland voor het eerst ooit een T20I van Ierland won. In november speelden we het WK kwalificatietoernooi 50 overs in Zimbabwe, waar ik 315 runs heb gemaakt in zes innings, waarvan 78 runs tegen het grote cricketland Sri Lanka.

Lees verder

Mijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven: ik heb inmiddels mijn eerste cricketcontract getekend met Fairbreak, waarvoor ik in mei 2022 in Dubai met en tegen de beste speelsters uit de wereld zal spelen. Momenteel train en speel ik een half jaar in Kaapstad (Zuid-Afrika).

Sporttalent van het jaar

Julie van Santen

Mijn naam is Julie van Santen, ik ben 14 jaar en woon in Stompwijk. Shorttrack en langebaan schaatsen vind ik super leuk om te doen. Ik begon met schaatsen toen ik 6 jaar was. Mijn tante was shorttracktrainster op de ijsbaan in Leiden en ik mocht een keer mee. We deden veel spelletjes zoals tikkertje. Ik vond het zo leuk dat ik lid werd van de shorttrackclub IHC Leiden. Ook ging ik op langebaan schaatsen bij ijsclub Stompwijk op de Zoetermeerse ijsbaan.
Wat ik zo leuk vind aan shorttrack is dat de wedstrijden spannend zijn en dat je heel hard door de bocht gaat. Vanaf mijn 7e rijd ik wedstrijden. Eerst in de regio en daarna ook een paar in België. Voor de Europese Starclass moest ik een tijdlimiet schaatsen. Toen ik dat haalde in 2019 was ik heel blij, want ik mocht naar Italië!

Lees verder
Ik train doordeweeks ongeveer 6 uur en in de weekenden heb ik vaak shorttrack- of langebaan wedstrijden. We hebben een enthousiaste en gezellige trainingsgroep en gaan vaak met z’n allen naar wedstrijden.
Dat ik genomineerd ben voor de Vliet Award vind ik een eer. Ik hoop dat ik andere mensen ook enthousiast maak voor de gave shorttrack sport!

Robynn Gies

Hoi, mijn naam is Robynn Gies en ik ben 11 jaar.

  • Ik voetbal vanaf mijn 5e bij voetbalvereniging RKAVV in Leidschendam. Tot mijn 8e heb ik bij de meisjes gevoetbald en daarna ben ik bij de jongens gaan voetballen waar het allemaal wat sneller en wat harder gaat.
  • Begin April 2021 ben ik uitgenodigd om bij de meisjes van ADO den Haag Future Talents te komen voetballen en dat is echt super leuk. En toen in september 2021 de uitnodiging van de KNVB binnen kwam ging ik helemaal uit mijn dak! Na twee selectierondes ben ik definitief geselecteerd bij de meiden onder 12 van Zuid Holland.
  • Trainen doe ik 4 keer in de week en op zaterdag speel ik altijd een wedstrijd. Het liefst speel ik rechts/links buiten of op het middenveld en vind ik het mooiste aan voetbal om doelpunten te maken. Het is mijn droom om later bij Arsenal te voetballen en bij de Oranjeleeuwinnen.

Super tof dat ik genomineerd ben voor sporttalent van het jaar bij de Vliet Awards

Sportteam van het jaar

VCC Vrouwen 1

In 2012 is VCC opnieuw begonnen met een vrouwenteam, om de jonge meiden die toen in de jeugdopleiding zaten, een toekomst bij de club te geven. Waar eerst nog vooral met de moeders werd samengespeeld, en later in combinatieteams, staat er inmiddels een jeugdig jonge meiden team dat helemaal bestaat uit VCC-sters. In een competitie met vijf teams toonde VCC zich verreweg de sterkste door maar liefst alle zeven wedstrijden te winnen (eentje verregende er).Een terechte kampioen van NL dus in het langere format (40 overs), zie hier de winnende klap: MVI 3764 winning hit six – YouTube. Niet geheel verbazingwekkend levert het team 4-5 internationals en 1 jeugdinternational.

Lees verder
Een prachtig voorbeeld van de lange adem en de vrouwen zullen er ongetwijfeld op gebrand zijn, om in 2022 hun titel te verdedigen!

#HSVCatch #softball #playball #havingfunwithsoftballfriends

Forum Sport JO19-1

Forum Sport JO19-1 promoveert naar het hoogste niveau binnen hun categorie na een moeizame start.
Forum Sport JO19-1 is een groep spelers die alles uit zichzelf willen halen, met de bij behoorde staf wordt er altijd een prestatie klimaat georganiseerd waar iedereen het maximale uit zichzelf kan halen. Zo hebben de mannen na een moeizame start wegens verschillende omstandigheden, tegen onder meer BVV Barendrecht en SC Feyenoord zichzelf weten te herpakken en daarna 8 overwinningen op rij geboekt in de 2de divisie.
Forum Sport JO19-1 is een team die tijdens en rondom het veld veel voor elkaar overheeft. Zo hebben ze helaas met een sterfgeval te maken gehad, hier kwam het echte team naar voren.

Lees verder
Een goede inzet, saamhorigheid en flexibiliteit van de spelers en staf zijn hier de basis van. De gedrevenheid van dit team heeft ertoe geleid dat het kampioenschap is behaald. Door dit geweldig resultaat kunnen de heren met staf zich profileren in de 1ste divisie na de winterstop.

SEV G1

Het nu genomineerde SEV G1 is samengesteld door de huidige trainer Vincent Koster bij aanvang van het seizoen 2019/2020. Het team raakte steeds beter op elkaar ingespeeld en dat resulteerde in een aantal overwinningen, iets dat zeker lange tijd niet vanzelfsprekend was.
Echter, Corona diende zich aan als spelbreker voor dit team in opbouw. Zij hebben zich de afgelopen tijd echter niet laten kennen en hebben stug doorgetraind wanneer dat maar even mogelijk was. Hierdoor hebben zij elkaar nog beter leren kennen, zowel binnen als buiten het veld. Het samenspel is sterk verbeterd, de kwaliteiten van de ander worden ook meer gezien en benut en het geloof in eigen kunnen is duidelijk toegenomen. Toen er weer wedstrijden gespeeld mochten worden, zag je dat daar een in alle opzichten gegroeid team stond!

Lees verder
Zo zijn zij kampioen geworden van hun poule tijdens de najaarscompetitie in het lopende seizoen. Het was al ruim 15 jaar geleden dat er een kampioenschap viel te vieren bij SEV G-voetbal, een knappe prestatie dus! Ook de zojuist gestarte voorjaarscompetitie in een nieuwe poule op weer een iets hoger niveau, belooft na een paar wedstrijden weer veel moois voor dit geweldige team.
Deze spelers en trainer hebben zichzelf ook binnen de vereniging SEV op de kaart gezet en mensen van diverse geledingen binnen SEV spelen graag een wedstrijd tegen hen. Erg leuk om de wederzijdse waardering te zien, zowel op het veld als ook daarbuiten. De prestaties en uitstraling van dit team hebben er mede aan bijgedragen dat “gewoon” en G-voetbal goed samen kunnen gaan!

SEV G1, uw/jouw stem waard!!

Onbeperkte topper

Charlon Crestian

Charlon Crestian ben bij SEV G-voetbal Lid Eerst als voetballer, later als trainer, Secretaris, scheidsrechter en begeleder.
Charlon is een echte speekbuis voor de dove speters bij het G-voetbal.
Een zeer betrokker en Sociale vrijwilliger 2008.

Groeten,
Charlon Crestiam

Donald Hessing

Mijn naam is Donald Hessing 30 jaar en ben werkzaam in het onderwijs als docent en daarnaast inmiddels 15 jaar werkzaam in het jeugdvoetbal. Momenteel ben ik trainer bij Forumsport o16-1 en ben ik hoofd scoutingscoordinator bij de KNVB JPN West. Beide doe ik met onwijs veel plezier en hoop ik nog vele jaren te mogen doen. Het ambieert mij vooral om jeugdige sporters iets bij te brengen in dat gene wat zij leuk vinden. Ik zelf heb een beperking maar ik zie het niet als een beperking want voor mij is iedereen gelijk en als je iets wilt bereiken dan is alles mogelijk.

Morten Scholten

Morten Scholten is een judotopper van 16 jaar. Hij zit al 8 jaar bij Sportcentrum Rust in Leidschendam. Daar traint hij in een groep tussen zowel andere gasten met een beperking als jongeren zonder beperking. Die combinatie is super. Ondertussen heeft Morten de groene band. De judotermen kan hij misschien niet goed nazeggen, maar hij kan ze wel maken! In wedstrijden zet hij zet liefst de spierbalworp in. Zijn tegenstander heeft dan het nakijken. Afgelopen december haalde hij een derde prijs bij het A-toernooi in Arnhem. Tijdens lockdown is hij fit gebleven door de buitentrainingen bij Rust of door samen met zijn broer te oefenen.