De vrijwilligersprijzen zijn onderverdeeld in drie categorieën:

  • Individuele vrijwilliger

  • Jonge vrijwilliger tot 25 jaar

  • Vrijwilligersorganisatie

Individuele vrijwilliger

Jim Sabiran | Voedselbank Leidschendam – Voorburg | Operationeel hoofd

Jim zet zich dagelijks in met hart en ziel voor de Voedselbank. Als operationeel hoofd verzorgt hij samen met 25 vrijwilligers wekelijks 100 voedselpakken. Jim is innemend en attent en áltijd bereid te helpen. Hij geeft mensen de ruimte en is respectvol naar iedereen.
Lees meer

Wil van Weers | Wijkvereniging Leidschendam-Zuid | Beheerder wijkgebouw, voorheen voorzitter

Wil is 32 jaar een betrokken vrijwilliger. Tot september 2019 was hij voorzitter van de Wijkvereniging Leidschendam-Zuid en nu actief als beheerder van het wijkgebouw ‘Ons Tolhuis’ en als voorzitter van de klaverjasvereniging. Door Wil voelt iedereen zich thuis bij de wijkvereniging, hij zorgt voor de basis waarop iedereen kan bouwen.
Lees meer

Irene van Dieten | Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg | Bestuurslid en coördinator

Irene is bestuurslid en coördinator bij Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg. Deze stichting ondersteunt kinderen van 4-17 jaar uit minimagezinnen. Ze is verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden van de aanvragen. Dankzij haar loopt alles op kantoor op rolletjes en worden aanvragen adequaat afgewikkeld. Kortom: de spin in het web!
Lees meer

Jonge vrijwilliger tot 25 jaar

Pleun Vermeeren (18) | VMHC Cartouche | Scheidsrechter

Pleun is net 18 jaar, ze hockeyt vanaf haar 6de en sinds haar 12de is ze actief als scheidsrechter. Ze fluit wekelijks wedstrijden van MC8 tot Heren 1. Op haar initiatief is er een scheidsrechterspoule op Cartouche gestart. Ze merkte dat er ook in de breedteteams vraag was naar goede scheidsrechters. Ook als je verplichte fluitbeurt als ouder niet goed uitkomt kan je bij Pleun voor een scheids terecht. Pleun: “Als je appt naar de Greencart/mij zorg ik voor een scheidsrechter. De scheidsrechters zijn allemaal van Cartouche, vaak jong en bovendien van een hoog niveau. Dat vind ik belangrijk, zo bewaren we het clubgevoel en krijg je een top scheids, dat is voor iedereen fijn!”

Nikki Albers (15) | Algemene Zwemvereniging Leidschendam (AZL) | Assistent instructeur zweles, organisatie evenementen

Als assistent-zweminstructrice assisteert Nikki bij de zwemlessen voor leerlingen in de leeftijden van 4 t/m 17 jaar. Zij maakt de zwemlessen leuk! Ze is erg positief ingesteld, energiek en betrokken. Hoewel ze pas 15 jaar is, geniet ze veel respect van collega-instructeurs, doordat ze met vrijwel alle leerlingen kan samenwerken en veel voor elkaar krijgt. Naast lesgeven, helpt ze bij diplomazwemmen, heeft ze een EHBO-diploma gehaald en heeft ze leuke workshops verzorgd tijdens het AZL 50 jaar jubileumfeest. Niets is te gek en ze is enorm leergierig om nieuwe technieken of zwemslagen te leren. Geen wonder dat iedereen haar graag als assistent-instructrice op de groep wil hebben!

Tess Pronk (15) | Voorburgse Rugby-Club | Trainer / coach en promotie rugby als vrouwensport

Tess (15) traint de ‘Turven’ (van 6-8 jaar), begeleidt hen wekelijks tijdens de wedstrijden en leert de kinderen waar rugby als teamsport voor staat.. Daarnaast zet zij zich in voor het promoten van rugby als vrouwensport. Tess is de absolute favoriet van de kinderen. Op geheel eigen wijze heeft zij hun harten gestolen en leert ze de jonge spelertjes waar rugby als teamsport voor staat. Onder leiding van Tess worden zeer succesvolle resultaten behaald! Zelf speelt ze sinds haar 13e, als enige vrouw, bij de Junioren van de Voorburgse Rugby-Club. Tess is een waar boegbeeld voor de sport en ze weet op bewonderenswaardige wijze haar school met de trainingsavonden en wedstrijddagen van haar pupillen én die van de Junioren te combineren. Een indrukwekkende prestatie!

Vrijwilligersorganisatie

Stichting weekblad Dorpsketting

Met 43 vrijwilligers (5 redactieleden, 3 mensen die nieten en vouwen, 5 bestuursleden en 30 bezorgers) verspreidt Stichting weekblad Dorpsketting al 50 jaar elke week het verenigings- en overig nieuws in Stompwijk. De Dorpsketting zorgt voor de verbinding in het dorp. Alles wordt zelf gedaan: van redactie tot bezorgen.
Lees meer

Reddingsbrigade Leidschendam

Met 40 vrijwilligers waakt de Reddingsbrigade Leidschendam in de zomer over de veiligheid van de bezoekers van Vlietland en tijden evenementen op of aan het water. De vrijwilligers worden goed begeleid om al dit werk te doen. En, zoals ze zelf zeggen: “vrijwilligerswerk bij de Reddingsbrigade is een warm bad’!”
Lees meer

Nabestaandencafé Jij Ontbreekt

Vrijwilligersinitiatief ‘Jij Ontbreekt’ biedt sinds november 2018een plek waar álle nabestaanden uit Leidschendam-Voorburg warmte, steun en (h)erkenning bij elkaar kunnen vinden. Een team van zeven vrijwilligers organiseert maandelijks activiteiten. “Ik voel me daar thuis en begrepen” aldus één van de deelnemers.
Lees meer