Het is niet meer mogelijk om uw stem uit te brengen

 

De Vliet Awards sportprijzen zijn onderverdeeld in vier categorieën:

  • Individuele vrijwilliger

  • Vrijwilligersorganisatie

Individuele vrijwilliger

Jelle van Heiningen | WZH Schoorwijck

“Soms lijkt het alsof niets in het leven meezit en niks gaat zoals je wilt. En ineens slaat dat om en lacht de wereld je weer toe en dan ga je vol goede moed door. Omdat je iets goeds doet en het ondertussen zelf ook naar je zin hebt.”

De 28-jarige Jelle zet zich iedere week trouw en enthousiast in bij de spelletjesmiddag in verzorgingshuis WZH Schoorwijck.

Hij is in staat om echt contact te maken met de bewoners; het is heel leuk te zien hoe de interactie is tussen deze jonge vrijwilliger en de oudere bewoners. Dankzij Jelle ontstaat er verbinding en gezelligheid, de bewoners kijken uit naar zijn komst.

Lees verder

Het is geweldig wat Jelle doet, helemaal gezien zijn beperking. Hij heeft twee jaar geleden een zwaar ongeluk gehad en daardoor hersenletsel opgelopen. Jelle heeft alles opnieuw moeten leren zoals lopen en praten. Een enorme doorzetter die altijd oog heeft voor anderen.

Ook is Jelle receptie vrijwilliger bij Woej De Plint en is hij ook nog taalmaatje.

Petra Oliehoek | Dorpsketting

Petra is een bekende in Stompwijk door de vele activiteiten die ze organiseert én de hulp die zij biedt. Ze werkt al bijna 50 jaar als vrijwilliger mee aan Het weekblad voor Stompwijk, de Dorpsketting. Tijdens de corona-crisis heeft Petra met veel creativiteit leuke dingen voor ouderen en alleenstaanden georganiseerd .

Petra voorziet Weekblad de Dorpsketting al bijna 50 jaar van mooie verslagen en foto’s en ze organiseert heel veel evenementen in Stompwijk .

Lees verder

Petra is de motor achter de bruggenfeesten, waarbij iedereen een BBQ op zijn brug organiseert. Tijdens corona regelde ze voor ouderen en alleenstaanden diverse buiten-optredens met life-muzikanten, een draaiorgel, paashazen, zanggroepen en nog veel meer
Stompwijk ziet er mooi uit door vele vrijwilligersprojecten, o.a. het vogelhuisjesproject, gekleurde fietsen met bloembakken en bloembakken aan de lantaarnpalen en bruggen.

Een vijftal jaar is zij met Jacques van Herten voor Midvliet tv op pad geweest om activiteiten in de buurt op film vast te leggen. Momenteel staat ze zelf steeds achter de camera voor Midvliet en houdt op deze manier Stompwijk op de kaart.

Hans Slootmaker | WZH Prinsenhof

Hans Slootmaker (72 jaar) is een bekende naam in de regio. Langs de lijn van het voetbalveld of als verslaggever op de radio, menig inwoner van Leidschendam-Voorburg kent Hans.  Al ruim 50 jaar is Hans vrijwilliger bij meerdere voetbalverenigingen en de laatste 12,5 jaar ook als vrijwilliger bij WZH Prinsenhof

Momenteel is Hans wedstrijdsecretaris selectie bij maar liefst 3 verenigingen: RKAVV, HBS en Forum Sport. Bij Forum Sport is hij ook coördinator/trainer bij de ukkies en de jeugd onder de 7 jaar.

Lees verder

Elke woensdagmiddagstaat hij op het veld met de toekomstige topscoorders van Nederland. Maar Hans is ook te horen op de radio. In de weekenden doet hij verslag van voetbalwedstrijden

Vrijwilligersorganisatie

Particuliere Vervoersdienst Woej

Woej Particuliere Vervoersdienst Een enthousiaste ploeg vrijwilligers zet zich in zodat inwoners in Leidschendam-Voorburg op tijd van A naar B kunnen worden gebracht. De centralisten organiseren het vervoer en koppelen zorgvuldig mensen aan een chauffeur.

De chauffeurs hebben hun auto’s aangepast aan de coronaregels. Zonder dit team zou het voor veel mensen onmogelijk zijn om bv naar een dokter te gaan. Zelfs de vaccinatieritten zijn zonder problemen keurig verzorgd. Een team om trots op te zijn!

Eet je mee kookteam

Het Eet je mee kookteam kookt voor inwoners van Leidschendam-Voorburg, voor mensen met weinig inkomen of mensen voor wie een verse maaltijd niet vanzelfsprekend is. Iedere woensdag koken de dames met veel enthousiasme rond de 40 maaltijden. Een jaar geleden is een samenwerking ontstaan met de Koningskerk.

Het “Eet je Mee” kookteam is 5 jaar geleden begonnen met koken. Eerst voor oudere mensen en mensen (gezinnen) met een klein budget. Tijdens de corona werd er gekookt voor mensen die niet meer naar buiten durfden te gaan of niet in staat waren een verse maaltijd te koken. Tijdens corona werd een aantal keer per week gekookt, inmiddels is het teruggebracht naar één keer per week.

Lees verder

De maaltijden worden aan huis bezorgd door twee vrijwilligers

De mensen zijn heel blij met de verse maaltijden en laten weten dat het iedere keer zo lekker is.

En daar doet het “Eet je Mee” team het voor!

Scouting Hubertus-Brandaan

De vrijwilligers van Scouting Hubertus-Brandaan steken wekelijks enorme hoeveelheden tijd en energie in opkomsten voor de jeugd van 4 t/m 18 jaar. In de coronatijd hebben zij met veel creativiteit en flexibiliteit elke week een offline of online activiteit georganiseerd. Voor de kinderen vaak het hoogtepunt van de week.

Bij Scouting denkt men soms aan broeken met kwastjes en een knoop in je zakdoek voor een goede daad. Niets is echter minder waar. Scouting Hubertus-Brandaan is een eigentijdse vereniging, die kinderen en jongeren een leuke vrije tijd biedt. Indoor- en outdoor-activiteiten op en rond het water vormen de hoofdmoot.

Lees verder

Bovendien ondersteunt deze scoutinggroep met mensen, materiaal en programma allerlei activiteiten in de gemeente zoals de Vlietdagen, de intocht van Sinterklaas en erfgoeddag.
Petje af voor deze veelal jonge vrijwilligers die er op hun vrije zaterdag zijn voor de kinderen.